Tegítek

2015. június 30. 07:25 - szemroni81

anya szerint én vagyok a legcukibb Bobo a világon. Szerintem is, ez nem új. Most azért mondja ezt, mert én mindig tegítek. Vagyis csak tegítenék, de nem hagyja mindig. Múltkor ültem a bobokocsiban, és apa mondta anyának, hogy tegítsen bevinni. Gondoltam meglepem őket, és tegítek én. Megfogtam oldalt, de nem örültek neki,mert ott anya akarta megfogni. Nem értem hogy nem jött rá, hogy azért fogtam meg, hogy neki ne kelljen, hiszen mondtam is, hogy tegítek-tegítek. De apa is makacs volt, mert azt mondta csak anya tud tegíteni, pedig én pont ugyanúgy fogtam meg, csak belülről, mert benne ültem. De ez a bobokocsis cipelés sehogy sem működik. Anya mondta szálljak ki, és menjek fel a lépcsőn, ő meg felviszi a bobokocsit. Kiszálltam és leguggoltam a bobokocsi elé, mondtam, hogy tegítek. Nem értem miért nem hagyta anya. Azt mondta nehéz nekem, de én erős nagyfiú vagyok- ezt is mondta már-, akkor meg nem lehet nehéz. Azt mondta azzal tegítek, ha fölmegyek a lépcsőn, de én a bobokocsit szeretném fölvinni.

Azért van, amikor hagyják, hogy tegítsek. Szoktam például hamit formázni és tojással kenni. Mondjuk azt nem szereti anya, ha az ujjacskám belenyomom, de szerintem attól lesz igazán szép. Amikor még anya alszik, de én már nem, akkor ráteszem az üvegszemét, hogy lássa, hogy én már nem alszom. Mindig azt mondja, hogy ő még aludna inkább, de hát én nem érek rá megvárni, hogy fölkeljen. Még takarítani is szoktam, és rendet rakni, és rendetlenséget is, és kidobni a szemetet és mindent amit találok, és bepakolni az edénymosó masinába meg kipakolni. Anya szerint nem mindig jó, amit csinálok, mert csak szemetet szabad kidobni, és az edénymosó masinába a piszkosat tesszük be a tisztát vesszük ki és nem keverjük a kettőt, de tudja, hogy én vagyok a legcukibb, hiszen én mindig tegítek-tegítek

Szólj hozzá!

Busz

2015. június 24. 10:36 - szemroni81

_dsc3104.jpg

Most, hogy szép idő van sokat mászkálunk. Anya amúgy sem tud otthon csücsülni, én meg mindig megyek vele, mert akkor annyi izgalmas dolgot látok. Van sok busz, és utazunk rajta. Van sárga busz, meg szürke busz, meg kék busz. Anya szerint csak a kék a busz, de szerintem nem. Mindig nevet, amikor a szürkén vagy a sárgán azt mondom, hogy busz. Nem mindegy mi az, a lényeg, hogy gurul és megyünk vele. Most már a lakásban is van egy buszom. Eddig abban ettem, de anya azt mondta, hogy buszon nem eszünk, így már én is a nagy asztalhoz ülök. Nem is tudom, hogy hagyhattam, hogy eddig abban etessenek, amikor busznak sokkal jobb. Anya nem érti, miért kell mindenhova busszal mennem otthon, de hát, úgy sokkal jobb. Azt sem tudja, miért parkol a busz a nappaliban, amikor annak a hamizóban van a helye, de ha egyszer a nappaliban van dolgom, és ott kell kiszállnom, akkor hogy kerül vissza a busz a hamizóba? Most a barátom fölhozta a putót (motor), aminek apa nem örült, de anya 20150618_113511_resized.jpgszerint sokkal jobb, ha azzal közlekedem, mintha a busszal, mert a putó kisebb.

Anya szerint nem is kell nekem játék, mert azokkal úgysem játszom, és a piros buszom helyett a hamizós busszal szórakozom. Játszom én, de azért sokkal viccesebb elkapni a kru-krukat. Vagy az lenne, de mindig huss elrepülnek. Anya mindig mondja, hogy kér kru-krut vacsira, addig futok, hogy egyszer biztosan viszek neki. Nem rég már majdnem vittem neki hápit, mert a barátommal mentünk hamiztatni őket. De, amint megették, elmentek. Szegény anya, megint neki kellett husit szerezni, mert husi nélkül nincs élet.  A másik vicces a vizezés. Nem tudom, miért nem mutatták meg eddig, hogy ilyent is lehet. Most sem anyáék voltak a jó fejek, hanem a nagybácsim, és anya nem örült annyira, hogy a nagybácsi ilyen jó fej volt. Nem tudom miért nem, hiszen annyira muris a locsolás. A legviccesebb, hogy ha anya fele megy a víz, akkor anya elszalad. Anya szerint az nem muris, de látom, hogy ő is nevet, így mindig úgy csinálom a vizet, hogy anyának is tetsszen. Csak tudnám miért kell fölvenni esőruhát ehhez, amikor nem is esik....

_dsc3038.jpg

Szólj hozzá!

Tojta

2015. június 23. 14:02 - szemroni81

Sziasztok,

sznap_torta.png

ez a sok buli nagyon fárasztó. Azt mondták, hogy szülinapom van. Ez nagyon jó dolog, mert akkor van tojta. Csak azt nem tudom, miért nem lehet mindig szülinapom. A tojtát nagyon szeretem, meg az epjet. Anyáék, meg epejtojtát csináltak. Na az nagyon vicces volt. Este akarták_dsc2723.jpg csinálni, úgy, hogy én már alszom. De hát, ha tojta készül, akkor én inkább ott vagyok, és tegítek. Azt mondták, akkor segítenék, ha aludnék, de én nem aludni akartam, hanem tegíteni. Apa a hamizóban csinálta a tojtát. Anyával ágyba bújtunk, szopiztam,de utána mentem tegíteni apának. Anya azt akarta, hogy inkább vele maradjak, de szó se róla. Végül győztem, mert rájöttek, hogy ha én tegíteni akarok, akkor nem fogok aludni. És tényleg, azért lett olyan szép és finom, mert figyeltem, hogy el ne kóstolják.
Azt mondták, hogy csak egy szülinapom van, de nekem mégis volt két tojtám. Biztosan azért, mert kétéves lettem.
_dsc2923.jpg

_dsc2730.jpg

 

Szólj hozzá!
www