Anya és én

2014. február 02. 15:37 - Norika81

Jaaaaj neeeeeeee. Kezd gyanússá válni nekem ez az egész. 9 hónapot voltam anya pocakjában, és majdnem annyit már idekint is, hiszen nemsokára 8 hónapos leszek. Értem én, és elfogadtam, hogy anya pocakjában már nem volt elég hely, ezért kerültem kívülre. De nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak, hogy kívülre, de anyától is elkerültem. Eddig is voltak már arra utaló jelek, hogy anya néha kikerül a látószögemből, de most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy anya és én az nem egy, hanem kettő. Hogy tehették ezt? Én anya akarok lenni, vagyis anyával egy akarok lenni, hogy anya mindig ott legyen, ahol én. Nem akarok én lenni, és nem akarok egyedül sem lenni, és mással sem akarok lenni, nekem csak anya kell. Anya persze nem érti, hogy az eddig aranyos, alig kesergő manócskájából miért lett hirtelen bőgőmasina. Ha vele csinálnák ezt, biztosan ő is folyton reklamálna. De persze lehet ez ellen is tenni, hiszen csak be kell programozni magam a megfelelő hangerőre, és anya máris ott van. Mondjuk, van, hogy ott van velem egy szobában, de mégsem vagyok a kezében, pedig nekem csak az a jó, így ilyenkor is ordítok, amíg magához nem vesz. Eddig tulajdonképpen mindegy volt kinél voltam, most már ebben is óvatosnak kell lennem, mert miközben más tart a kezében, anya képes eltűnni. Ezért van, hogy egyre inkább csak anya hátán vagyok hajlandó aludni is, mert azt már felmértem, hogy úgy azért nehezen tud elszökni. Meg nem is értem, miért akar elmenni, miért nem jó neki folyton velem. Lehet, hogy rosszat csináltam és nem szeret már annyira, mint régen?  De hát, én cuki vagyok és sose rosszalkodom, szóval az biztosan kizárt. Mindenesetre éjjel is folyton ellenőriznem kell anyát, hogy megvan-e még, így olyan 1,5 óránként létszámellenőrzést tartok. Eddig mindig megvolt, de sose lehet tudni.
Szólj hozzá!

Kiszolgált kiszolgáltatott

2014. január 29. 17:18 - Norika81

Sokat törtem mostanában pici, de okos buksim, milyen is az életem.  Egyébként a buksim annyira nem is pici, sokkal nagyobb a testemhez képest, mint anya vagy apa feje, vagyis gyanítom, hogy én máris sokkal okosabb vagyok náluk. Biztosan megijednek majd, ha megnövök, mert akkor sokkal nagyobb lesz a fejem, mint az övék, de akkor biztos a szám is nagyobb lesz, így nagyobb falatokat tudok enni. Alig várom.
Szóval beszéljünk először a mozgásról. Ugyan már kúszom, de sokszor fölkapnak, és visznek ahova gondolják. Engem senki nem kérdez meg, hogy szeretnék-e menni. Mondjuk nem reklamálok, mert kézben vagyok, és az már eleve nem lehet rossz.  De azért mégis, egyszerűen csak megfognak és cipelnek. Hiába nézem mondjuk apát, anya tuti máshova visz, mondjuk pelust cserélni. És akkor rá is térhetünk a másik témára. A kedvencemre, de szerintem ezzel egyedül vagyok. Anya ilyenkor ugyanis mindig azt mondja - mi az, pici, puha, meleg és büdös. Fúúúúj, aztán kiderül, hogy  a válasz Bobo. Szóval én az lennék, ami tényleg pici, puha, meleg és büdös????  Szerintem tudjátok, hogy ez miért a pelusozásnál jutott eszembe. De nekem miért a kedvencem pelusozás? Egyrészt, mert olyankor anya mindig dudál a pocakomon, és az nagyon muris. Másrészt meg akkor legalább fél percig nincs rajtam pelus, és a pelust utálom, de az a fél perc nélküle csodás érzés a pici popómnak. Viszont ezt a rövid időt könnyen lehet növelni. Nem kell más, mint állandóan bekakálni. A pisi sajnos nem elég, nem büdös annyira, hogy egyből levegyék rólam a gatyót. No de a kaka, az igazán hatásos fegyver. Ma már például 5-ször kakáltam, de még csak 17 óra van, szóval hol van még a nap vége.
Beszélhetnék még a beszédről, de hát még nem beszélek. Vagyis igen, csak senki nem művelt annyira körülöttem, hogy megértsék. Szóval olyan, mintha nem beszélnék, így igazán semmi, de semmi beleszólásom nincs a dolgaimba. Na jó, a hangerő azért mindig segít, csak nem biztos, hogy azon, amin kellene. Azt is látom, hogy a mosolyommal és kacagásommal mindenkit leveszek a lábáról, de hát nem is csoda, hiszen tudjátok, én vagyok a cuki Bobo. Ezt ragozni is lehet, cuki Bobo, cukibb Bobo, legcukibb Bobo. Ez mind én vagyok. Szóval tulajdonképpen egyszerre vagyok kiszolgált és kiszolgáltatott. De azért nem olyan rossz ez.
Szólj hozzá!

Igazolvány

2014. január 28. 08:05 - Norika81

Nemrég meséltem, hogy el kellett mennünk időpontot kérni igazolvány készítéséhez, mert ugye adókártyám már van, de a személyi nem olyan fontos, így azt csak most kapok. Szóval el is  mentünk anyával. Bár nem volt jó napom, de  tudtam, hogy  ott jól kell viselkedni. Sok szigorú néni és bácsi volt, így igyekeztem észrevétlen maradni. Hamar sorra kerültünk, mivel mi már egyszer sorba álltunk korábban, hogy most ne kelljen. Ezt egyébként nem értem, hogy mit nyertünk vele, mert így kétszer mentünk, de biztosan oka van ennek, csak én még pici vagyok és nem tudhatok mindent. Szóval mikor sorra kerültünk, akkor gyorsan lefényképeztek minket. Először anyát, mert új útlevél kellett neki is. Azt mondták, mosolyogjon. Hát mosolygott. Aztán engem fényképeztek le, nekem is mondták, de én azért megnézem kire mosolygok. Azt is mondhatnám, hogy előrelátó voltam. Átkerültünk egy másik nénihez, aki mondta, hogy anya képe nem jó, mert mosolyog. Komolyan, nem értem a felnőtteket. A két néni egymás mellett ül, és az egyik azt mondja, hogy mosolyogj, a másik meg, hogy ne. De észrevettem, hogy mindig az utolsó nyer, így anyának is szigorú képet kellett vágnia. Pont olyant, mint a többi néni és bácsi. Biztos ők is azért vágtak ilyen arcot, mert gyakoroltak. Anya ügyes, neki gyakorlás nélkül is ment. A legügyesebb viszont én vagyok, mert én már egyből nem mosolyogtam.
Szólj hozzá!

Masina

2014. január 27. 16:55 - Norika81

DSC_0478.jpgAnya mostanában megint nagyon elfoglalt. Nagy szerencséje van velem, mert hagyom, hogy a saját fontos dolgaival foglalkozzon. Valójában nekem is jobb egyedül csörgőzni, mert anya biztosan nem jó ütemben rázná. Sőt, ha nem figyel oda, akkor titokban megkóstolhatom a papucsot. Különleges zamata van, és nem értem, hogy anya miért veszi el tőlem, amint észreveszi. De ilyenkor is cuki vagyok, mert megyek tovább, mással játszani, nem reklamálok.
Na és, hogy mivel elfoglalt anya? Vett egy új kattogtató masinát. Most azt nézegeti, nyomkodja- szóval próbabobo lettem. Ezt viszont nem szeretem annyira. Van a gépen alvó arc funkció is.
Na eszerint kiderült, hogy én nem alszom elég jól, mert nem sikerül anyának jó képet csinálni vele. No meg sok minden más is van, de azt még se én, se ő nem tudja egyelőre. Ezt tanulja, amikor hagyom, és elég sokat hagyom. Miért ne hagynám, ha nyűgösködöm a hátára vesz, és ugye annál jobb helyen nem is aludhatnék. Mondjuk van, hogy nem alszom, csak nézelődök, de jó anya hátán a magaslati levegő, és mivel anya sokszor mászkál, így folyton látok valami izgalmas dolgot.
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása
www